Welkom op de website van het Hartje Zomer Festijn.
Op 17, 18 en 19 juli 2009 vierden we drie dagen lang feest op en om het Doornboomplein in Middelbeers.

Laat hier even weten wat je ervan vond? Dit zeiden anderen. Foto's gemaakt? Deel ze met ons. Filmpje gemaakt? Zet hem op YouTube en mail ons de link. Klik hier voor de filmpjes.

Alle sponsors en vrijwilligers: ontzettend bedankt voor het mede mogelijk maken van dit fantastische evenement!

HZF is ook voor kids!

Zit je op school en houd je van buiten spelen en spelletjes doen, van zon, zee en strand? Kom dan op zaterdag- en zondagmiddag naar het Doornboomplein voor een vet coole belevenis tijdens het Hartje Zomer Festijn. We hebben allerlei leuke activiteiten, speciaal voor jou!

‘Beers draait door’ op zaterdag 18 juli (12.00-16.00 uur) is een middag met sportieve spellen voor jong en oud, dus ook voor je ouders, familie en vrienden. Neem ze allemaal mee om het extra spannend en gezellig te maken. Vanaf 11 uur kun je op het plein een strippenkaart kopen. Die kost 2,50 euro. Met de kaart kun je aan alle activiteiten deelnemen. Wie alle spelen gedaan heeft, kan de kaart weer inleveren en maakt dan kans op één van de vele leuke prijzen. Dit kun je allemaal doen:

❏ Pannavoetbal
Door voetbalvereniging Beerse Boys wordt een pannavoetbaltoernooi georganiseerd. Klik hier voor alle informatie.

❏ Ponyrijden
Ponyrijden op en rond het Doornboomplein? Dat kan dankzij de medewerking van Rijvereniging De Drie Beerzen.

❏ Hengelen in de natuur
Vogelwerkgroep Midden-Brabant en Werkgroep Natuur & Landschap Middelbeers verzorgen het spel 'Hengelen in de natuur'. Je gaat vissen in het grootste aquarium van Middelbeers. Tijdens het vissen is er ook nog een spannende kwis.

❏ Volleybal
Bij Volleybalvereniging ODI kun je verschillende dingen doen. Er is een spel waarbij je zo hard mogelijk moet smashen. De snelheid van de bal wordt met een speciaal apparaat gemeten.
Je kunt ook een spelletje beachvolleybal komen spelen.
Heb je nog nooit gevolleybald? Niks aan de hand. Je krijgt dan een leuke les van ODI-leden. Die duurt voor allerkleinsten tien minuten en is om 12.30, 14.00 en 15.30 uur. De 5-6-7 jarigen spelen een kwartier om 12.45, 14.15 en 15.45 uur.

❏ Kruisboogschieten
Wil je eens met een prachtige handboog een poging doen voor een schot in de roos. Kom dan naar het spel van het Gilde St. Sebastiaan en handboogvereniging de Zwartmikkers.

❏ Brandweer
De brandweer is er ook. Niet om brandjes te blussen dit keer, maar voor een spetterend brandweerspel, waarbij het maar de vraag is of je helemaal droog zult blijven.

❏ Line dancing
Ben jij een danstalent? Dat is meegenomen, maar het hoeft niet om mee te doen aan de swingende line dance-lessen van de Kemphaan Dancers.

❏ Aktie Komitee
Het Aktie Komitee komt naar het Doornboomplein met de beste en leukste spellen, die je vast nog kent van Koninginnedag.

❏ Jeu de boules
Ooit in Frankrijk op de camping dat bekende spel gedaan met de ijzeren ballen (en het houten balletje)? Jeu de boules-vereniging 'De Knusse Boules' hebben een boule-baan klaarliggen voor een spannend wedstrijdje.

❏ Atletiek
AV Oirschot laat je spingen en rennen. Wie is er het snelst, wie springt het hoogst?

❏ Schiet 'em eraf
Een grote bak water, een stoeltje en een schietschijf... dat is het spel ‘Schiet um eraf’. Raak de schietschijf en de persoon op het stoeltje zal in het water vallen. Geen zorgen: het Beerse duikteam redt iedereen die in het water valt.

❏ Groeten uit Middelbeers
Stuur je wel eens een kaartje vanaf je vakantie-adres? Op 18 juli ben je voor even op vakantie in Middelbeers. Laat een zonnige vakantiefoto maken met de ‘Groeten uit Middelbeers’. De mooiste foto krijgt een prijs en de beste foto’s zullen op de website van het festijn worden vertoond.

❏ Film maken
Er wordt ook een film gemaakt door jongeren. Die wordt de volgende dag tijdens 'Zondag in het zuiden' vertoond. Deze activiteit wordt ondersteund door het Jongerenwerk.

Op zondag van 12.00 tot 18.00 uur is het ‘Zondag in het Zuiden’. Je kunt dan op en rond het Doornboomplein leuke dingen doen en leuke dingen maken. Ondertussen klinkt er overal muziek en zie je bijzondere kunstwerken en optredens van onder andere acrobaten.

❏ Schilderen en knutselen
Er staan schildersezels voor je klaar om je lekker op uit te leven. Je mag ook meedoen aan een bijzonder kunstproject: het grootste schilderij van de Kempen en omstreken! Alle jonge, maar ook oudere jeugd is welkom om te komen helpen, want het moet in een paar uur af. Het schildersdoek van 15 bij 1,20 meter staat opgesteld bij het nieuwe ontmoetingscentrum 'Ons Mevrouw'. Jongeren zullen met graffiti meewerken aan het schilderij. Na afloop van het Festijn zal het schilderij een speciale bestemming krijgen. Ook kun je sieraden maken.

❏ Op het strand
Zin in een strandvakantie? Kom alvast spelen met water en zand. Kom op, bouw eens een zandkasteel.

❏ Iets bijzonders leren?
Wil je iets leren dat bijna niemand kan? Op het plein kun je leren jongleren en hoe je een levend standbeeld (‘living statue’) kunt zijn.

❏ Muziek
Wist je dat onze eigen koren Eigenwijs, de Beukennootjes en No Limit komen optreden? En dat de finalisten van de Splinterbende, onder wie winnares Rana van Ginneken, samen muziek gaan maken met een echte popband: The One? Zorg jij voor een daverend applaus voor je klasgenoten?

Schiet ‘em eraf is er ook weer. Dit keer kieperen we de volwassenen in het water. Dat wordt lachen!

See you! Op zaterdag 18 en zondag 19 juli...