Welkom op de website van het Hartje Zomer Festijn.
Op 17, 18 en 19 juli 2009 vierden we drie dagen lang feest op en om het Doornboomplein in Middelbeers.

Laat hier even weten wat je ervan vond? Dit zeiden anderen. Foto's gemaakt? Deel ze met ons. Filmpje gemaakt? Zet hem op YouTube en mail ons de link. Klik hier voor de filmpjes.

Alle sponsors en vrijwilligers: ontzettend bedankt voor het mede mogelijk maken van dit fantastische evenement!

Pannavoetbal op het dorpsplein

Tijdens 'Beers draait door', het zaterdagmiddagprogramma van het Hartje Zomer Festijn op het Doornboomplein in Middelbeers, wordt door voetbalvereniging Beerse Boys een pannavoetbaltoernooi georganiseerd voor de jeugd.

Pannavoetbal is een vorm van straatvoetbal op een klein veldje waarbij 1 tegen 1 gespeeld wordt of 2 tegen 2. De spelers proberen elkaar door middel van behendige voetbaltrucs af te troeven. Een groot verschil met het echte voetbalspel is, dat er geen regels zijn en de bal niet uit kan gaan of achter kan raken, omdat het 'veld' omheind is met een opstaande rand. Pannavoetbal is genoemd naar een beweging, waarbij één voetballer de bal tussen de benen van de tegenstander door getrapt. De belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde panna is dat de trappende speler zelf balbezit houdt na zijn beweging.

Alle jongens en meisjes in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar mogen aan het toernooi deelnemen. De volgende indeling wordt op deze zaterdag 18 juli aangehouden.
12.00 – 13.00 uur - 4, 5 & 6 jarigen
13.00 – 14.00 uur - 7, 8 & 9 jarigen
14.00 – 15.00 uur - 10 & 11 jarigen
15.00 – 16.00 uur - 12, 13 & 14 jarigen

Opgeven kan op de dag zelf bij het pannatoernooi. Zorg er wel voor dat je tijdig aanwezig bent om je in te schrijven. Om mee te doen heb je alleen een paar stevige sportschoenen nodig. Het pannatoernooi is een van de onderdelen van 'Beers draait door'. Deelnemers schaffen een strippenkaart aan van 2,50 euro waarmee ze aan alle activiteiten kunnen deelnemen.

(foto: Velopa Omniplay)