Welkom op de website van het Hartje Zomer Festijn.
Op 17, 18 en 19 juli 2009 vierden we drie dagen lang feest op en om het Doornboomplein in Middelbeers.

Laat hier even weten wat je ervan vond? Dit zeiden anderen. Foto's gemaakt? Deel ze met ons. Filmpje gemaakt? Zet hem op YouTube en mail ons de link. Klik hier voor de filmpjes.

Alle sponsors en vrijwilligers: ontzettend bedankt voor het mede mogelijk maken van dit fantastische evenement!

HZF was bovenal hartverwarmend

Het Hartje Zomer Festijn is voorbij. Het waren drie prachtige, vlekkeloos verlopen dagen met mooie uitingen van kunst en cultuur en veel plezier voor jong en oud. Honderden bezoekers uit de Beerzen, de regio, maar ook van verder weg wisten de weg naar het Doornboomplein te vinden.

Op vrijdag trokken lokale DJ’s en de bekende acts d’Stylerz en Noisecontrollers ruim 500 bezoekers, op zaterdag kwamen ruim 1200 bezoekers naar het plein om te luisteren naar Steve Wilson, VanVelzen en Gare du Nord. De twee hoofdacts hadden elk hun eigen enthousiaste publiek. Roel van Velzen deelde na afloop van zijn optreden tientallen handtekeningen uit, vooral aan moeders en dochters. En Gare du Nord verraste menigeen met swingende lounge jazz, perfect passend bij een zwoele zomeravond.
Op zaterdag overdag genoot de Beerse schooljeugd van de creatieve spellen tijdens ‘Beers draait door’.
De opkomst voor de gospelmis verraste de organisatie. De 400 stoelen waren ruim voor aanvang allemaal bezet. Uiteindelijk luisterden circa 800 bezoekers naar de mooie teksten uit het misboekje én naar The Inspirational Community Gospel Choir, waarmee het zondagprogramma voortvarend en swingend van start ging. De hele dag door bleef het gezellig druk op en om het plein. Bezoekers kregen een dwarsdoorsnede te zien van alles wat de Beerzen in cultureel opzicht de moeite waard maakt.
Grote verrassing was het bezoek van oud-burgemeester Truus Smulders-Beliën - een rol van Keskenoate-actrice Bea Liebregts - die samen met vertegenwoordigers van alle betrokken organisaties het nieuwe Dorpshart opende, begeleid door lakeien op stelten en stoere motoragenten (met zwaailicht op de helm) en geflankeerd door levende standbeelden.
De weergoden waren het Doornboomplein en omstreken drie volle dagen lang goed gezind. Terwijl even verderop hoosbuien vielen, bleef het in het hartje van Middelbeers nagenoeg droog. In een decor van soms gitzwarte wolken mag dat een wonder heten.
De Beerzenaren hebben nog maar weer eens laten zien wat ze in huis hebben. Vele dorpsgenoten, jong en oud, met verschillende passies en talenten en ieder naar vermogen en mogelijkheden, hebben een bijdrage geleverd aan het slagen van het evenement. Het werd op zondagochtend prachtig verwoord tijdens de Eerste Lezing van de gospelmis.

"Wij zijn een gemeenschap met veel talenten en vaardigheden. De één verstaat de kunst om oude woorden nieuw te zeggen, een ander zet ze op muziek, en allen zingen mee.
De één is ingesteld op actie voeren, een ander legt uit waarom en hoe, en allen doen mee, zo ver en zo goed als ze kunnen of willen of durven.
IJver en humor, intuïtie en wijsheid, sympathie en doortastendheid, sfeer en betrokkenheid, rust en onrust, geduld en ongeduld, conflict en harmonie, lief en leef, het is van ons samen om te delen.
Elkaar niet verketteren en dwarsbomen. Maar openingen zoeken, ruimten scheppen. Elkaar het licht in de ogen gunnen."


Het festijn is ook een succes geworden dankzij de vele sponsoren, die met financiële en materiële bijdragen de grootse plannen mede mogelijk maakten.
Met vele hoofden en handen is een festijn neergezet dat in alle opzichten hartverwarmend genoemd mag worden en waar organisatoren, vrijwilligers, sponsoren en bezoekers nog lang met veel plezier op terug zullen kijken.

Verslagen op andere websites:
- Nieuwspagina Jan Wijten (met foto's)