Welkom op de website van het Hartje Zomer Festijn.
Op 17, 18 en 19 juli 2009 vierden we drie dagen lang feest op en om het Doornboomplein in Middelbeers.

Laat hier even weten wat je ervan vond? Dit zeiden anderen. Foto's gemaakt? Deel ze met ons. Filmpje gemaakt? Zet hem op YouTube en mail ons de link. Klik hier voor de filmpjes.

Alle sponsors en vrijwilligers: ontzettend bedankt voor het mede mogelijk maken van dit fantastische evenement!

Van Velzen heeft zin in Middelbeers!

Roel Van Velzen heeft zin in het optreden op het Hartje Zomer Festijn. Hij vertelde dat onlangs op het Kempen Festival in Eersel aan Rana van Ginneken (9) uit Middelbeers. Rana had een meet & greet met de populaire artiest. Aanleiding: een YouTube-filmpje van Rana’s uitvoering van de VanVelzen-hit ‘Baby get higher’ tijdens het Splinterfestival.



Door Rens van Ginneken

Rana won in mei de talentenjacht Splinterbende, vast onderdeel van het Splinterfestival. Ze zing daar live de hit van VanVelzen, zichzelf begeleidend op haar keyboard. Een amateuropname van Rana’s optreden belandde op You Tube, om het Hartje Zomer Festijn op een ludieke manier te promoten. Daarna volgden de gebeurtenissen elkaar in hoog tempo op. Het filmpje werd al op de dag dat het op YouTube werd geplaatst opgemerkt door de website beheerder van VanVelzen. Hij plaatste het filmpje op de Hyves-pagina van VanVelzen, tussen diens eigen clipjes. Vervolgens werd het in drie dagen meer dan 500 keer bekeken. Roel van Velzen werd hierop attent gemaakt en raakte benieuwd naar de jonge artieste die een liedje van hem had vertolkt. Hij nodigde haar uit, backstage, bij zijn optreden in Eersel. Het werd een bijzonder gesprek van ruim 20 minuten.

Idool
Rana had een aantal vragen voorbereid. Op alle vragen gaf Van Velzen uitgebreid en openhartig antwoord. Hij bleek bovendien over een goed inlevingsvermogen en over veel gevoel voor humor te beschikken. Regelmatig draaide hij de rollen om en ondervroeg hij Rana. Hij gaf in het gesprek ook aan erg veel zin te hebben in het optreden in Middelbeers op 18 juli en erg benieuwd te zijn naar het grote festival in het kleine dorp. Aan het einde van het gesprek met Rana nam hij nog de tijd om uitgebreid met Rana op de foto te gaan. Zelfs haar grootste wens, om samen met hem een stukje op de door haar meegebrachte keyboard te spelen, ging in vervulling! Uiteraard een stukje van het liedje waar het voor Rana mee begon: ‘Baby, get higher.’

Op zondag 19 juli zal Rana met de andere finalisten van Splinterbende optreden met de regionale rockband The One.